Balkabaklı Omlet – La frittata di zucca

Paylaşmak güzeldir

Balkabaklı OmletLa frittata di zucca 

Geleneksel bir İtalyan tarifi paylaşacağım. Balkabaklı Omlet – La frittata di zucca. Nefis ve enteresan bir omlet gibi göründü bana. La frittata di zucca İtalya’da kırsal bölgelerde, yanında kmiş. Bence bu üçlüyle birlikte nefis bir akşam yemeği tercihi de olabilir.

Balkabağı diye biliyoruz ama çeşitleri var. Artık ülkemizde de bulunuyor. Bu tarifte kullanılan kabak ya pumpkin olacak ya da butternut squash. İkisinin de resmini ekliyorum. Zamanında yine bir çeviri kazasına uğramış sanırım. Şimdi Balkabaklı Omlet nasıl yapılır, ona bakalım.

 

 

Butternut squash

 

Pumpkin

 

Yakışan Şarap

Şampanya veya köpüren beyaz şaraplar

 

Balkabaklı OmletLa frittata di zucca

Malzeme

400 gr balkabağı, “pumbpkin” veya “butternut squash”, kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve 2cm’lim parçalar halinde dilimlenmiş

2 tatlı kaşığı katkısız un

2 diş sarımsak

4 adet yumurta, hafifçe çırpılmış

Deniz tuzu

Taze çekilmiş karabiber

Extra virgin sızma zeytinyağı

Yapılışı

  1. Balkabağı dilimlerini içini iyice unladığınız bir kaba veya poşete koyun. Ağzını kapatın ve sallayın. Bütün parçalar resimdeki gibi iyice unlansın.

  1. Genişçe bir tavaya sızma zeytinyağını ilave edin. Sarımsakları büyük bir bıçağın yanıyla üzerlerine hafifçe bastırarak ezin ve tavaya ilave edin. Sarımsaklar altın sarısı bir renk alana kadar orta ateşte pişirin, daha sora unladığınız balkabağı dilimlerini ilave edin.

 

  1. Balkabakları kahverengi bir renk alana ve iyice pişene kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra, sarımsakları tavadan çıkarın ve balkabaklarına tuz ilave edin.

 

  1. Yumurtaları hafifçe çırpın, tuz ve karabiber ilave edin ve daha sonra tavadaki balkabaklarının üzerine dökün. Tavayı dairesel hareketlerle sallayın, böylece yumurta karışımının tavayla düzgün dağılmasını sağlayacaksınız. Karışımın üzerinde hava kabarcıkları oluşursa, sivri bir bıçağın ucunu batırarak patlatın.

 

  1. Altı katılaşıp altın sarısı bir renk almaya başlayınca, ters yüz edip diğer tarafını pişirin (Omleti pişen yüzü altta olacak şekilde uygun büyüklükte bir tabağa koyup sonra kaydırarak tavaya aktarabilirsiniz).

 

  1. Her iki tarafı da katılaşıp altın sarısı bir renk alınca, tavadan alıp bir tabağa koyarak servis edin.

Afiyet olsun,

 

Sıra her zamanki gibi müziğe geldi. Blue Mitchell’den “Sweet Pumpkin”. Blue Mitchell Caz, rhythm and blues, soul, rock ve funk gibi pek çok tür çalmış bir trompetçi. 49 yaşında hayata veda etmiş ama o kadar çok albümde çalmış ki inanamazsınız. Çok güzel bir tonu var ve çok yaratıcı. Bir şarkısını daha koyuyorum buraya. Missing You.

 

Paylaşmak güzeldir

3 thoughts on “Balkabaklı Omlet – La frittata di zucca”

Leave a Comment