Mercimeği İyi Pişirmenin 3 Püf Noktası

Paylaşmak güzeldir

Mercimeği İyi Pişirmenin 3 Püf Noktası

Mercimeği İyi Pişirmenin 3 Püf Noktası. Bilinmesi gereken en önemli bilgiler neler? Mercimek, içerdiği yüksek protein ve lif miktarı ve düşük yağ oranı ile mükemmel bir besin kaynağı. Ayrıca bol miktarda B vitamini ve magnezyum içeriyor. Özellikle şeker hastalarına ve kalp damar hastalıkları olanlara öneriliyor. Mercimeğin karbonhidratı kana çok yavaş karıştığı için insanı uzun süre tok tutuyor, bu nedenle ekmek ve makarna gibi karbonhidratlara iyi bir alternatif teşkil ediyor.

 

Dağılmaması için Sirke mi, Tuz mu, Limon Suyu mu Katmalı?

Ne zaman?

Kaç Çeşit Mercimek Var? Hepsini aynı şekilde mi pişirmeli?

Birçok farklı mercimek var, hepsinin rengi farklı. Başlıca çeşitleri kahverengi, yeşil, kırmızı ve sarı mercimek.

Pratik Bir Tarif

Yeşil Mercimek Salatası

Mercimeği Pişirmenin 3 Püf Noktası

1) Mercimeği pişirmeden önce ayıklayıp mutlaka suda yıkamak gerekir.

2) Pişirmeden önce birkaç saat soğuk suda bekletmek pişirme süresini kısaltır.

3) Tuz ve asit (örneğin sirke ve limon suyu) pişme sürecini yavaşlatır. Böylece mercimek haşlanıp dağılmaz. En iyi sonucu almak için mercimeği bir süre pişirdikten sonra tuz, limon suyu veya sirkeyi ekleyin.

Kırmızı ve sarı mercimeğin pişme süresi daha kısadır. Kaynar suda yaklaşık 30 dakikada pişer.

Yeşil ve kahverengi mercimek içinse pişme süresi yaklaşık 45 dakikadır.

Mercimeğin pişip pişmediğini kontrol etmek için, birkaç tane alıp dokusuna bakın. Sebze suyu ve tavuk suyunda pişirirseniz mercimek daha lezzetli olur. Pişirme suyuna havuç ve kereviz ilave edebilirsiniz.

Kuru baklagiller familyasından olan mercimek ilk kez yaklaşık 10.000 yıl önce batı Asya’da ıslah edilmiş bir ürün. Optikteki “lens” sözcüğü (şekli mercimeği andırdığından) aslında Latince lentil (mercimek) sözcüğünden türemiştir. Lensin Türkçe’deki karşılıklarından biri de mercek; mercimek sözcüğü de mercekten türemiş olmasın. Günümüzde en büyük mercimek üreticileri Kanada ve Hindistan.

Hint mutfağında daha çok kırmızı ve sarı mercimek kullanılıyor, özellikle körili dhal yapımında.

Yeşil ve kahverengi mercimeklerin pişme süresi daha uzun; pişme süresi boyunca dağılmıyor ve şekillerini koruyorlar ve bu nedenle salatalarda kullanmaya daha uygunlar.

Nasıl saklanır?

Bütün mercimekleri serin loş bir ortamda saklamak gerekir. Bu şekilde bir yıl boyunca tazeliğini korur ve kullanılabilir. Mercimek bekledikçe ve tazeliği geçtikçe pişirme süresi uzayacaktır.

Vejetaryenler için önemli bir protein kaynağıdır. Yeşil mercimek, patates ve mantarla nefis bir vejetaryen burger hazırlayabilirsiniz.

Eksik Malzeme Testini Çöz, Mutfakta Ne Kadar Yaratıcısın Öğren

[wp_quiz id=”3714″]

Paylaşmak güzeldir

Leave a Comment